Informasjon om flaumsikring av Lærdalsøyri

Store delar av tettstaden Lærdalsøyri er utsett for flaum, då i størst grad frå Lærdalselvi.  Kommunestyret i Lærdal har vedteke å starte ein planprosess for å regulere areal til flaumsikring for Lærdalsøyri.  Detaljreguleringa vil leggje til rette for å gjennomføre flaumsikringstiltak som vil omfatte arbeid i Lærdalselvi (nedre del) og tilgrensande areal, i tillegg til å påverke vegsambanda i planområdet.  Det er i veke 42 sendt ut brev til grunneigarar innanfor, og naboar,  til planområdet.  Planområdet vil truleg verte avgrensa i løpet av prosessen.  Det er og sendt ut informasjon til lag og organisasjonar, ulike interesseorganisasjonar, offentlege etatar, osv.   

Viser til dokumenta under for meir informasjon om planarbeidet og prosess:

Vedtak i kommunestyret

Varslingsbrev

Planområdet

Prosess

Alle som ynskjer kan koma med innspel til planarbeidet. Frist for innspel til planarbeidet er sett til 17.november 2017.  Innspel skal vera skriftlege, og vert sendt til Lærdal kommune v/Planavdelinga, postboks 83, 6886 Lærdal eller epost: post@laerdal.kommune.no.

Ta gjerne kontakt med arealplanleggjar Monika Lysne om det er spørsmål om planarbeidet.

Informasjon om planarbeidet vil verte tilgjengeleg for alle på heimesida til kommunen (Tenester - Planar - Planar under arbeid - Flaumsikring Lærdalsøyri).